top of page

STENUGNSBAGERIET

Redan när skolan byggdes 1927 färdigställdes en stenugn i källarplan till lärarfamiljen. Sannolikt har bygdens kvinnor samlats och hjälps åt att baka bröd av olika sorter i ugnen eftersom det inte är ett arbete för endast en person.

Vi har rustat upp stenugnen, målat väggar och golv samt samlat ihop arbetsredskap som ska kunna användas vid kurser i just stenugnsbakning.

Allt är nu färdigt, skorstenen är provtryckt och miljöbesiktning är utförd och allt är godkänt för användning. Vi har haft litet tur att få tag i en person som kan hålla i sådana kurser. Planen är en kurs på våren och en på hösten. Om det finns tillräckligt med intresse kanske vi även kan baka gott bröd på gammeldags vis till vår julmarknad.

Första kursen blev snabbt fulltecknad och genomfördes 21-23 oktober 2021. Därefter har vi genomfört kurser enligt planen. Det blir en kurs under våren 2024 och det gäller att anmäla sig tidigt för att få plats. Observera att anmälan är bindande! Läs mera under Erbjudande.

Vill du veta mera? Hör gärna av dig till Anitha 070-7415055.

                               Välkommen till en intressant kurs!

Det är även möjligt att baka mellan kurstillfällena om du har gått kurs tidigare eller har erfarenhet och........NU ÄR RÄTTA TIDEN INNE! RING och anmäl dig till

                                Anna 076-844 39 51                    MISSA INTE CHANSEN!

IMG_0723_edited.jpg
IMG_0730_edited.jpg
IMG_0740_edited.jpg
bottom of page