top of page

Invigning av vårt skolmuseum blev
söndagen den 22 augusti 2021. 

Till invigningen kom museichef Åsa Dahlgren som klippte bandet för entrén!
Nu har vi fått iordning ett litet skolmuséum i ett mindre format. Vi har hittat en hel del skolmaterial i olikautrymmen som vi med glädje visar. Flera olika kartor, klassuppsättningar  med övningsböcker mm.
Några medlemmar i föreningen har skänkt böcker av olika slag och någon har tagit fram kläder från ca 1940-talet så man kan se hur skolbarnen var klädda då. Vi har fått litet material från Hörby Museum men det mesta har funnits i olika vrår i Kulturhuset. Vi har även fått tag i en gammeldags skolklocka och en medlem har skänkt en traditionell jordglob. Ännu saknar vi en gammal svart tavla med kritor. En av våra duktiga medlemmar har tillverkat en svart tavla som vi kan använda till en början.

Efterhand som museet växer fram kommer vi att erbjuda en och annan lektion på gammeldags manér. Hur gick det till förr på en lektion? Hur lärde man sig alla regler inom geometrin och varför inte litet historia om Östra Sallerups skola? mm mm 
Från den 20/1 2022, varje torsdag efter ca kl. 14.00 finns det medlemmar som tillsammans hjälps åt att laga, förbättra och underhålla Kulturhuset efter förmåga. Allt arbete utförs frivilligt.
Det går alldeles utmärkt att besöka oss då och kanske fika med oss. Kanske vill du vara med oss?
Välkommen !


Längst ner i högra hörnet av skolmuséet finns en liten "pysselhörna" för de minsta besökarna. Där hittar du papper, färgpennor, sax, snöre mm
Saknar du något? Säg till personalen!


 

IMG_1023.jpeg
Skannad 3.jpeg
183667709_231840698740431_26354671012294
DSCN1758.jpeg
Pysselhörna för de allra minsta besökarna
Klassrummet från elevens sida
Här ser du 2 st 2-sitsiga bänkar tillvänster och som hittades i ett gammalt förråd.
Klassrummet från lärarens sida. Lägg märke till att det finns 2st 2-sitsiga bänkar!
Klassrummet från ca 1940. Lägg märke till värmekaminen!
bottom of page